viernes, 18 de diciembre de 2015

Ruta modernista per Barcelona

Avui, divendres, 18 de desembre els alumnes de 1r d'ESO hem conegut la Ruta modernista del Passeig de Gràcia. 
 Després d'escoltar l'exposició de la Gisela i de la Carla Abad sobre el Modernisme, hem agafat el tren amb transbord fins a la Plaça Catalunya. En arribar ja directament hem iniciat l'itinerari per la vorera esquerra del Passeig començant des de la Casa Malagrida. De dos en dos, i a vegades en grups de tres, els alumnes han explicat les característiques del edificis modernistes del Passeig de Gràcia. Resulta curiós constatar les moltes ocasions en què hem passejat per aquest indret sense adonar-nos de la importància d'aquests edificis. Segurament que els vostres fills ara us comentaran detalls que recordin la propera vegada que hi aneu. 
Al final d'aquesta vorera es troba el Palau Robert, avui dia oficina de Turisme, amb un diàfan jardí on hem aprofitat per esmorzar i anar a la toilette. 
Mitja hora després creuem el Passeig per tornar a la Plaça Catalunya, començant per la Casa Fuster, reconvertida en hotel de luxe. El final ha sigut el Palau de la Música, fora de programació. 
Obviament els edificis més fotografiats han sigut la Casa Batlló i la Pedrera. Però hem descobert detalls que ningú no coneixia de llocs que hem vist tantes vegades. 
El final de festa, evidentment els més esperats, el dinar al McDonalds que abans era la llibreria Catalònia (la lectura no té futur) i el inevitable shopping que s'ha desenvolupat totalment pel Portal de l'Angel.
La tornada no ha sigut molt ràpida, perquè hem provat a anar cap a Mataró, i després hem tornat. Arribada a les 17,45 aproximadament.

 UN DIA INOBLIDABLE. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.